sobota 7. listopadu 2015

Banánový Mugcake

 Slyšeli jste už o Cake cleanse? Jde o určitou dietu, kde musíte sníst 3 dorty denně! Samozřejmě ne ty z cukrárny. Ale zase tolik se od nich neliší. Stačí upravit pár ingrediencí a máte to :) Například normální mouku za rozemleté vločky, cukr za med, namísto mléka kefír a tak.. O takových dortech je celá kuchařka, bohužel není v Česku k mání.. Ale doufám že bude :)
 Řekl jsem si, že to musím zkusit. A na pokusy zatím nepotřebuji kuchařku.. První, co mě hned napadlo, byl Mugcake. A co to je? Je to dort, který se nepeče ve formě, ale v hrnku a namísto trouby se používá mikrovlnka. Vznikne nám něco moc zdravýho, lehkýho a jenom za pár minut. A navíc, zamatláte jenom minimum nádobí!
 Projížděl jsem internet a hledal nějakou inspiraci. Nakonec jsem skončil u vločkovo-banánovém Mugcaku. Už se stačilo jen vrhnout do práce... První Mugcake byl na nic. Byl straně suchý a dost takový 'žvýkací'. Druhý pokus už vyel o dost líp. Aby nebyl tak suchý, použil jsem přeliv umixovaný z banánu a kefíru. Chutnalo to suprově! A když si vezmete, že něco takhle dobrého může být i zdravé.. :D




Ingredience:

Těsto:
5 lžic ovesných vloček
2 lžíce kokosu
1 zralejší banán
1 lžíce medu
1 menší vajíčko
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce vlašských ořechů

Na 'přeliv':
1 banán
1 lžíce kefíru
1/2 čajové lžičky skořice

Postup:
 Ovesné vločky, ořechy, slunečnicová semínka a kokos rozmixujeme do hladka. Ve větším hrnku (=angl. Mug) si rozmačkáme vidličkou banán, přidáme vajíčko a med a smícháme pořádně dohromady. Postupně přidáváme do hrnku sypkou směs, až nám vznikne těsto. 'Pečeme' v mikrovlnce 4-4:30 minuty.
 Na přeliv stačí všechny ingredience rozmixovat v misce. Na dokončení můžeme použít cokoliv chceme - kokos, semínka, ořechy, skořici... Cokoliv na co máte chuť :)





Žádné komentáře:

Okomentovat